School in beweging

Extra muros

De wereld in huis

Broederlijk Delen

Proeven van kunst en cultuur

CC Het Gasthuis & de bib

Muzische opvoeding

Zelf aan de slag...

Fit en gezond

Tijdens de lessen bewegingsopvoeding proberen we al van in het instapklasje al de spontane bewegingsdrang van de leerlingen te stimuleren. We streven er naar om onze kinderen van in de basisschool een positieve ingesteldheid tegenover bewegen en sport mee te geven. En naast een gezonde en sportieve ontplooiing streven we o.a. ook volgende doelstellingen na:

- ontwikkeling van de psycho-motoriek, noodzakelijk bij het leren rekenen, lezen en schrijven
- ritmische opvoeding en zin voor expressiviteit en creativiteit
- sociale vorming met focus op verantwoordelijkheidszin, respect en fair play

Om onze leerlingen met zoveel mogelijk verschillende activiteitsdomeinen kennis te laten maken, beperken we ons niet alleen tot de lessen bewegingsopvoeding. Zo gaan we al vanaf de tweede kleuterklas zwemmen (maandelijks in de kleuterschool - tweewekelijks in de lagere school). We nemen ook regelmatig deel aan buitenschoolse sportevenementen zoals de SVS-tornooien. Maar evengoed organiseren we middagsport op school en kunnen onze leerlingen zich tijdens de speeltijden natuurlijk altijd uitleven op de ruime speelplaats die voorzien is van tal van sportvelden.