ik lees, jij leest, wij lezen

Het is dit schooljaar onze missie om iedereen aan het lezen te krijgen.

Met lezen vergroot je je woordenschat en je verbetert je concentratie. Het verruimt je denken en het is ontspannend (tenzij je een spannend boek leest natuurlijk).

Onze werkgroep ‘Bekaf Leest’ en de ouderraad organiseren dit schooljaar daarom tal van activiteiten:

• naast de bibliobiel hebben we een heuse leesbib ingericht in blok H. Zo zijn er 2 plaatsen waar de kinderen tijdens de speeltijden kunnen gaan lezen
  • De leesjury : kinderen lezen 8 geselecteerde boeken en beoordelen welk het beste boek is.
  • Zwerfboek (een ideetje van de leerlingenraad) : dit wordt (in plastic verpakt en) op de speelplaats verstopt. Diegene die het vindt, neemt het mee naar de klas. Hier wordt het voorgelezen. Daarna wordt het terug verstopt op de speelplaats.
  • Griezelboeken worden in de Halloweenweek voorgelezen door leerlingen van het 4e, 5e en 6e leerjaar aan leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar.
  • Voorleesweek : tijdens de voorleesweken komen meer dan 100 (groot)ouders en sympathisanten voorlezen in één van onze 27 klassen. Dat zijn heerlijke dagen.
  • Auteurslezingen: in de maand maart organiseert onze ouderraad lezingen van jeugdauteurs in alle klassen. Op het einde organiseren zij een heuse boekenbeurs!

Daarnaast worden de klassiekers niet vergeten, zoals de 2-wekelijkse bezoeken aan de bib van Aarschot en het peter/meter-lezen (leerlingen van L6 lezen voor aan kleine groepjes kinderen van L1).

Kortom Bekaf leest !